Szép, szomorú, mély, de mindenképpen vigasztaló idézetek gyászolóknak

A legtöbbünk akkor éli át élete legrosszabb időszakát, amikor elveszítünk valakit, akit szeretünk. Szerencsére azonban ahol a szükség, ott a segítség. Tehát bár a nagy fájdalomban sokszor érezzük reménytelennek a helyzetet, jó, ha tudjuk: a kellemetlen érzések artikulálása enyhülést adhat. Ebben pedig nagy segítségünkre lehetnek a mindenféle mély, szép, szomorú családtag elvesztése idézetek. Ezek a vigasztaló idézek, bár más tollából származnak, a gyászolóknak segítenek, hiszen a nehezen megragadható érzelmek megragadása által enyhítik a fájdalmat. Ez pedig a gyógyuláshoz vezető út első lépése.
Sokan, amikor együttérzés gyászban idézetek után keresgélnek, a Bibliai történetek felé fordulnak. A Biblia ugyanis jó okkal a Könyvek Könyve – a bölcsesség, a mindenféle szép, szomorú, mély idézetek valódi kincsesbányája ugyanis. Egyszóval ha a legszebb idézetek életről, halálról témakörben keresgélünk a fájdalmunkat enyhítendő, a Biblia elkerülhetetlen – akár Istenben hiszünk, akár másban. Nézzük, melyek a Könyvek Könyvében található legszebb Bibliai idézetek, rövid Bibliai igék, együttérzés gyászban idézetek, melyek a legszebb idézetek az életről, a halálról.

A legszebb vigasztaló idézetek a gyászoklónak - szülő vagy más családtag elvesztése idézetek

Függetlenül attól, szülő, nagyszülő vagy barát elvesztése miatt gyászol, tanácsos elgondolkodni a következő válogatott versek mondanivalóján, üzenetén.
  • Isten a megtört szívűek gyógyítója, a sebek kötözője.
Isten meggyógyítja összetört szívünket, még akkor is, ha elveszítünk valakit, akit szeretünk.
  • A sírás maradhat egy éjszakára, de az öröm reggel jön.
A gyász érzése közben a reménytelenség érzése letaglózó lehet. Mindazonáltal ez a vers reményt adhat azügyben, hogy egyszer újra boldognak érezhetjük magunk.
  • Én [az Isten] mindig veled leszek, és óvlak téged, bármerre jársz.
Ha nagyon fáj az evilági anya vagy apa halála, akkor se feledjük: a Mennyei Atya vigyáz ránk.
  • Tiszteld apádat és anyádat!
A Tízparancsolat szüleink tiszteletére buzdító sora nemigen lehetne aktuálisabb, mint ilyenkor, gyász idején.
  • Éjszaka ágyam és párnám könnyek közt áznak.
A gyász enyhítésében segíthet annak felismerése: nem vagyunk egyedül. Ahogy a Zsoltárok könyvének hatodik fejezetében olvasható, előttünk élő emberek is hasonló fájdalmakat álltak ki, mint mi.
  • Se csendem, se nyugalmam, se pihenésem, csak a zűrzavar kísér utamon.
Íme egy másik vers a bánatról, a fájdalomról, és arról, hogy van társunk a fájdalomban.

Szép, szomorú, mély idézetek testvér, gyermek, barát halála felett érzett gyász esetére

Az alábbi vigasztaló idézetek a testvér halálát gyászolóknak és mindenki másnak szólnak, aki szeretne hangot adni fájdalmának.
  • Miért nyugtalankodjék a ti szívetek? Ne féljetek!
A sor segít emlékezni az Istennel való kapcsolat által kínált béke jelentőségére.
  • Aki nem úgy fogadja Isten országát, mint egy kisgyermek, soha nem megy be abba.
Ezek Jézus szavai.
  • Ma velem leszel a Paradicsomban
Bár Jézus ezeket a szavakat a mellette keresztre feszített tolvajoknak mondta, de mindannyiunknak üzente. A mondandó megnyugtathatja azt a szülőt, aki gyermekét veszítette el.
  • S Jézus sírt.
A Biblia legrövidebb sora. Azt fejezi ki: Jézus szomorúságot és fájdalmat érzett, amikor barátja halálhírét hallotta.

 

Tanácsos tehát ezeket a vigasztaló szavakat megosztani valakivel, aki nemrég veszített el egy barátját vagy családtagját. Ugyanakkor magunk számára is erőt meríthetünk belőlük. Ne feledjük, mivel az állatok is Isten teremtményei, a fenti mondatok állat elvesztése idézetek céljából is jó szolgálatunkra lehetnek. A szavak, a váratlan, a kevésbé váratlan halál idézetek megkönnyebbülést adnak a zaklatott szívnek, bátorságot és erőt az élet folytatásához, még akkor is, ha a helyzet reménytelennek tűnik.